Livskvalitet med omtanke

Lovgivning

Natur Energi ApS har stort fokus på at sikre, at de relevante krav i fødevarelovgivningen for hvordan kosttilskud sammensættes og markedsføres bliver overholdt.

Regler for sammensætning af kosttilskud gælder både med hensyn til hvilke ingredienser, der er i produkterne og i hvor store mængder. Reglerne gælder for vitaminer, mineraler, urter såvel som andre ingredienser. Ved at overholde disse sikres det, at indholdet af de forskellige ingredienser i det færdige kosttilskud ikke bliver for højt, og at der kun bruges tilladte ingredienser.

For vitaminer og mineraler findes udover vejledende værdier for maksimalt anvendte mængder også tilladte kilder til disse.

Når det gælder markedsføring, skal tekster være tydelige og ikke vildledende, og der er regler for, hvilke anprisninger man må bruge om de forskellige ingredienser. En anprisning kan være, at magnesium bidrager til en normal muskelfunktion.

For vitaminer og mineraler står de i artikel 13 listen. For urter er de bestemt af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).

Fødevarestyrelsen holder tilsyn med producenter, importører og forhandlere af kosttilskud for at sikre at reglerne overholdes. På baggrund af deres tilsyn udarbejder de en smiley rapport.

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapporter her

Natur Energi
Rypevang 4
3450 Lillerød
Tlf.: 4816 1213
natur@naturenergi.dk